juni 12, 2017

Recept Guido, nacho’s met veel erop en ertussen

Het woord nacho’s zei mijn kinderen niet zoveel. Chips wel! Het is geen culinair hoogstandje en niet al te origineel, maar zo’n grote schaal nacho’s bedekt met een korst van gesmolten kaas en heerlijke verrassingen ertussen is een eetbelevenis. Borden en bestek? Niet nodig…

Ingrediënten:

  • grote zak nacho’s chips, naturel
  • 150 gram rundergehakt
  • Mexicaanse kruidenmix
  • 100 ml water
  • rode ui
  • bakje creme fraiche
  • zwarte olijven
  • rode peper (voor papa)
  • advocado
  • zak geraspte kaas
  • bascilicum
  • bakje kerstomaatjes
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • citroen

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor 180 graden met de grill aan
  • Pak een grote aardewerken schaal en strooi er de nacho’s op
  • Bak in een koekenpan het gehakt rul
  • Doe de Mexicaanse kruidenmix erbij en het water en laat 5 minuten sudderen
  • Snipper ondertussen de rode ui, snij de kerstomaatjes in vieren, pel de avocado en snij het vruchtvlees in schijfjes, snij de rode peper fijn en hou apart
  • Doe het gehakt en de groente in de schaal met nachos en hussel flink door elkaar
  • Strooi er de kaas over, besprenkel alles met olijfolie en zet de schaal in de oven.
  • Klop de creme freshe met peper, zout, een beetje citroensap en olijfolie tot een lekker sausje
  • Na 10 minuten zet de schaal op tafel en serveer met de creme fraishe en eventueel met de rode peper.