juni 13, 2017

Recept Dorien, Chocoladetaart van biscuitjes

Dit recept afkomstig van mijn tante en vond ik als meisje van een jaar of vijf al onweerstaanbaar. Bij een verjaardag, traktatie of feestje maak ik steevast deze overheerlijke taart. Bij alle kinderen favoriet en zeker ook bij mijn kinderen. Deze taart geeft je aanzien, een blij gevoel van de chocolade én is zo gemaakt.

Benodigdheden:

biscuitjes rechthoekig
wat verwarmde melk
cacao
margarine
suiker
wat melk of chocoladevla om het mengsel wat smeuïg te maken.
hagelslag

Doe een half pakje margarine in een beslag kom, met een paar lepels kristalsuiker, behoorlijk wat cacao en een beetje melk of chocoladevla.

Neem een mixer en meng het mengsel net zo lang er een bruine pasta ontstaat.

Doe wat melk in een pannetje en verwarm dit een beetje. Pak de koekjes, haal ze een voor een door de melk en leg er acht als bodem op een plateau neer.   Smeer een eerste laag cacaoboter erop. Vervolgens een tweede laag koekjes precies op dezelfde manier en herhaal dit een aantal keer, net zo lang er een leuke hoogte ontstaat.

Smeer de taart helemaal dicht met de pasta en versier hem als laatste met bijv. hagelslag of…?

Dan een paar uur in de koelkast en… verzekerd van succes!!!