juni 13, 2017

Recept Esther, Tortilla in een klein koekenpannetje

Wij hebben een klein koekenpannetje, dus de hoeveelheden zijn daarop geënt. Mijn basisrecept is een samenraapsel van allerlei recepten en tips. Liefst doe ik er ook nog wat spinazie of broccoli door.

zakje voorgekookte krieltjes

2 uien, gewoon en/of zoet
3 eieren
zeezout en peper uit molen
1 flinke eetlepel oregano of Provençaalse kruiden (maar net waar ik zin in heb)

Giet een flinke laag milde olijfolie (ook met zonnebloemolie is het lekker) in het pannetje, zo veel dat je de aardappeltjes er net in kunt onderdompelen. Kiep als de olie warm genoeg is niet alle aardappels in de pan, maar nét genoeg om de bodem te bedekken. Echt net, want anders past de ui er niet meer bij. Bak ze op laag vuur een minuut of 10.

Als je ziet dat ze knapperig worden, maar nog geen kleurtje hebben, schep je de fijngehakte uien erbij. Schep goed om, maal er peper en zout over en bestrooi met de andere kruiden. Laat nog een minuut of 5 à 7 bakken.

Laat het mengsel dan uitlekken in een zeef (boven een kom!) en giet de olie uit de pan.

Mix de eieren luchtig met wat zout en peper, of zo’n zout-kruidenmengsel wat je tegenwoordig overal ziet. Meng dan de nog warme aardappelen en uien met de eieren (niet meer mixen) en giet het geheel terug in het pannetje. Bak op heel laag vuur met het deksel erop zo’n 5 à 7 minuten en keer de tortilla dan om met behulp van het deksel. Bak nog even en dien dan in kleine (pizza)puntjes op, of doe ‘m in een lunchtrommel.

Je kunt een tortilla bewaren, maar vers is-ie wel het lekkerst.